Лоза сорт Мавруд /Mavrud/- късно зреещ

РАСТЕНИЯ СЕ ПРЕДЛАГАТ НА ГОЛ КОРЕН И Е НЕОБХОДИМО ДА БЪДАТ ЗАСАДЕНИ ВЕДНАГА ИЛИ ПРАВИЛНО СЪХРАНЕНИ!

 

Подложка: Американска дива лоза - SO4 selection openheim

Отглеждане:

Температурен обхват:

Лозата се развива в страни с ясно изразена смяна на сезоните. Расте и се развива през пролетта и лятото до късна есен, но ѝ трябва относително студено време, за да бъде в зимен покой. Най-благоприятна температура за лозата е 25-30°С. Температури над посочените започват да се отразяват зле, а от 40-42°С могат да причинят изгаряне на листата и зърната. При ниски температури лозата издържа до -17°С.

Напояване
Лозата развива дълбоки корени и черпи вода от долните слоеве на почвата. Тя не се нуждае от прекалено напояване, но водата ѝ е изключително важна. Трябва да се внимава обаче да не се прекалява с влагата, защото тя не би имала хубав ефект върху лозата. Недостигът на влага също се отразява твърде неблагоприятно, защото корените снабдяват растението с необходимите му хранителни вещества, когато са разтворени във вода. Най-голяма нужда от вода лозата изпитва по време на усиления растеж до след прецъфтяването, когато зърната започнат да наедряват. 
 
Местоположение
Мястото на лозата трябва да бъде съобразено най-вече с подпочвените води. Тя не понася плитките подпочвени води. Излишната влага в дълбоките почвени пластове потиска растежа на корените, дори може да причини загниването им.
 
Въздух:
Въздушната влажност е от голямо значение. Когато въздухът е сух, устицата по листата се затварят, за да намалят изпарението. Това затруднява фотосинтезата и се поличава по-нисък добив и по-дребно грозде. От друга страна високата въздушна влажност е условие за развитието на маната и другите гъбни болести. Честите превалявания по време на цъфтежа пречат на нормалното оплождане и подпомагат изресяването. Ранните есенни валежи пък пречат за узряването, гроздето остава воднисто и с ниска захарност. 
 
Почва
Лозата е растение с дълбоко развита коренова система. Подходяща е за засаждане на склонове със слабо плодородни почви. В прекрасни лозови масиви, могат да се превърнат много пустеещи земи например.
 
Подрязване
За разлика от повечето други растения, при отглеждането на лозата резитбата е абсолютно задължителна. Оставена без човешка намеса лозата създава гъста мрежа от пръчки, които се оплитат една в друга.
Плодовете на лозата са разположени на леторасли, покарали от пъпки, разположени върху миналогодишни пръчки. Това значи, че всяка година плодните звена се отдалечават все повече и повече от основата на растението. За да се избегнат тези нежелани последици, човека посредством резитби и подпорни конструкции е създал следните няколко вида формировки на лозата: чашовидна, Гюйо, Мозер, Омбрела, асмовидна и др.
 
Видове резитби при лозата:
- Зимна
- Късна
- Смесена
- Пролетна

Лоза сорт Мавруд /Mavrud/- късно зреещ

Артикулен номер #1308
Стойност: 16.00 лв.
Спестявате: 6.01 лв.
9.99 лв.
Закупени: 1188
ОСТАВАТ: 21
Добавете в количката за 9.99 лв.
Ограничена оферта

ОСТАВА
Очаквана доставка 20.11.2023

Внимание! Продуктите, които са пуснати по кампания за предварителна продажба са с различен срок на доставка. Когато поръчате няколко продукта в една поръчка, ще ги получите, когато и последният продукт е наличен. В случай, че не желаете да чакате, можете да разделите поръчките си или ние можем да го направим вместо Вас. Необходимо е само да се свържете с нас.

Мавруд е изключително ценен български червен винен сорт лози. 

От Мавруд се произвеждат висококачествени тъмночервени вина, които при отлежаване придобиват неповторим хармоничен вкус. 
 
Средното тегло на грозда на Мавруд е 300 - 400 грама, което води до високи добиви от клон до 2 тона от декар. 
 
Маврудът е късно зреещ сорт. Гроздето му узрява добре в началото на октомври. 
 
Вирее добре при температурна сума през вегетационния период по-голяма от 40° и дълбоки наносни почви с добра влажност. 
 
Представеният Винен сорт грозде е разпространен в района на Асеновград, и по-слабо в Перущица, Пазарджик и Стара Загора, Чирпан. По южното българско Черноморие - района на Бургас и Поморие, сортът е известен като Качивела, а в Бесарабия Каушанский 
 
Маврудът заема под 1% от българските винени лозя. 
 
Захарността на плода е около 17-22%, а киселинността - 6,5-10 г/л. 

Заплащате този продукт при доставка.

Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.

За да получите всички продукти с обща доставка, моля добавете всеки от тях в една общакошница.

Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.

Срок за изпълнение на доставката - от 2 до 10 работни дни.

Всички други общи условия на goldenplants.bg

Други продукти
Последно разгледани продукти
© 2015-2022. goldenplants.bg. All Rights Reserved